First page Back Continue Last page Overview Graphics

Predrag Pale


Notes:

Predrag Pale diplomirao je na smjeru industrijske elektronike 1982. godine, a magistrirao na smjeru opće elektronike 1988. godine.

Radio je u “Laboratoriju mjerne elektronike”, “Agromarketingu” i “Poljoopskrbi”, a od 1986. godine je zavodski suradnik i asistent na Zavodu za elektroničke sustave i obradbu informacija.

Jedan je od osnivača “Laboratorija za sustave i signale”.

Od 1976. godine bavi se mikroračunalima i njihovom primjenom. Iako je konstruirao digitalne sklopve, projektirao baze podataka i još mnogo drugog u struci, smatra se najpozvanijim u području UNIX operacijskog sustava, računalnih mreža te primjene računala općenito.

Stekao je široka iskustva u primjeni računala od medicine i građevinarstva, preko biblioteka i državne administracije do finacija i komunikaicjskih sustava.

Suprojektirao je i izveo informacijski sustav Hine. Autor je i izvođać komunikacijskog sustava Diners Club Adriatic. Začetnik je ideje, pokretač i glavni projektant CARNet-a. Koautor je patentne prijave u području digitalnih komunikacija.

Trenutno je asistent na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske akademske i računalne mreže - CARNet te pomoćnik ministra znanosti i tehnologije.