6.3.3 ˝SUBMIT_SM˝ operacija

 

Ova komanda je izdana od strane ESME-a sa svrhom predaje kratke poruke SMSC-u zbog slanja te kratke poruke do određenog pretplatnika.

Kada je adresa pravog izvora osigurana u registriranom zahtjevu ˝submit_sm˝, ta adresa može biti upotrebljena kao odredišna adresa za slučaj potvrde o obavljenoj dostavi kratke poruke (delivery receipts). Ona može biti upotrebljena i za identificiranje izvora poruke u CDR-u (Call Detail Record). Ova se adresa izvora mora nalaziti u dužini adresa koje su sastavni dio komande za sapajanje (bind komanda).

 

 

 

 

 

 

Ako je staraoc poruka koje se šalju od ESME-a, taj sam ESME ili ako ESME nema adresu pravog izvora, tada se polja za adresu izvora mogu postaviti u nule, te će onda adresa izvora biti uzeta iz ˝callback adrese˝ koja se nalazi u SMSC administraciji za određeni slučaj upotrebe ESME-a.

Operacija ˝submit_sm˝ može biti upotrebljena i za zamjenu kratke poruke koja je bila prethodno predočena. To se može postići postavljanjem polja poruke ˝replace_if _present_flag˝ u vrijednost 0x01 u sučelju. Prva poruka koja je pronađena u SMSC-ukoja ima izvor i odredište sa tim podacima u operaciji ˝submit_sm˝, njezin tekst bit će zamijenjensa tekstom u polju ˝short_message˝ operacije ˝submit_sm˝.

Sadržaj