Sadržaj   Uvod   Mreža   Algoritmi   Upute   O nama   Linkovi

 

Dokumentacija i kod

Ovdje nije dokumentacija za krajnje korisnike. Za upute za korištenje pogledajte kratke upute.

Dokumentacija je pisana kao dokumentacija u kodu. Za programski jezik Java osnovni alat za dobivanje pisane dokumentacije iz dokumentacije napisane unutar koda je JavaDoc. Za ovaj projekt je korišten Doxygen sustav, ali su svi komentari pisani tako da se dokumentacija može dobiti ili pomću JavaDoc sustava ili pomoću Doxygen sustava. Dokumentacija je, nažalost, za sada dostupna jedino na engleskom jeziku.

Dokumentacija

Za sve koji su zainteresirani, potpuni kod i jednostavan primjer arhivirani su u jednu arhivu (zip). Unutar arhive se nalzi i datoteka primjer.html koja poziva simulator. Mreža se može odrediti putem network parametra unutar html koda, npr. jednostavna mreža od tri čvora povezana u trokut je određena kao: <param name=network value="prvi-drugi/20,drugi-treći/20,treći-prvi/20">. Mreža je u potpunosti određena kao lista povezanih čvorova s navedenim kapacitetom linije. Ako se kapacitet linije izostavi, pretpostavlja se linija kapaciteta deset, što znači da je moguće propustiti deset paketa u jednom i deset paketa u drugom smjeru tijekom jednog simulacijskog ciklusa.

Kod i primjer (zip)

Na kraju, sve datoteke koje su potrebne za program su navedene abecednim redom. Od tih datoteka, sve osim Simulation.java su dio hr.fer.zesoi.cyclops paketa i kao takve se moraju spremiti u hr/fer/zesoi/cyclops direktorij. Datoteka Simulation.java samo definira korisničko sučelje.

CyclopsSimulator.java
Line.java
LineEnd.java
Node.java
Packet.java
RIPTable.java
RIPTableElement.java
Queue.java
Simulation.java

Zvonko je još napisao i C program za demonstraciju Dijkstrinog algoritma. Sve je lijepo složeno u jednu arhivu.

Dijkstrin algoritam (zip)

 


Cyclops Lipanj 2001.